200 г черни маслини
50 г смлeни орехи
30 г сусам
1 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
За маринатата:
200 мл червено вино
100 мл тъмен балсамов оцет
3 с.л. мед
2 с.л. соев сос
2 с.л.зехтин
1 с.л. джинджифил на прах
1 с.л. сол
Пилешкото месо се слага за една нощ в маринатата. Навиваме месото, поръсено със сусам, на две рула. Връзваме или слагаме клечки за зъби, за да не се отворят ролетата. Печем в същата марина за 45 минути с вентилатор на 200 градуса - в тава с алуминиево фолио. На 35-ата минута сваляме фолиото за 10 минути. За грейви соса прецеждаме маринатата и слагаме на средна температура в тиган. Бъркаме, докато сосът се сгъсти. Маслините пасираме със зехтин и орехите. Останалия сусам запичаме на сух тиган. Рулата режем на парчета около 3 см дебелина. Поръсваме със сусам и слагаме от маслиновата паста. Накрая украсяваме чинията с грейви соса и сервираме. Аз съм презентирал по два начина.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО