1 кг пилешко филе без кост
300 г броколи
125 г скаморца* или друго пушено сирене
100 г сирене чедър
200 мл течна сметана
200 г гъсто кисело мляко
черен пипер
лимонов сок
1 с.л. соев сос
масло за намазване на тавичката
пилешкото месо се нарязва на парчета, не много дребно
поръсва се с лимонов сок, соев сос и черен пипер и се оставя покрито в хладилник за 1-2 часа
тавичката се намазва с масло и в нея се подрежда нарязаното месо
отгоре се разпределят накъсаните розички броколи
върху тях се подреждат резенчета от двете сирена, като се редуват
залива се със смес от сметана и кисело мляко
пече се около 35-40 минути на 200С, до зачервяване
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО