Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пилешка супа с нудли

Леко пикантна и апетитна

10’ Подготовка
30’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 900 мл пилешки или зеленчуков бульон
  • 1 пилешка гърда без кост и кожа (около 175 г)
  • 1 ч.л. нарязан пресен джинджифил
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 50 г оризови или пшенични нудли
  • 2 супени лъжици сладка царевица, консервирана или замразена
  • 2-3 гъби, нарязани на ситно
  • 2 стръка пресен лук, нарязани на ситно
  • 2 ч.л. соев сос

Начин на приготвяне:

  1. Изсипете бульона в тенджера и добавете пилешките гърди, джинджифила и чесъна. Оставете да заври, след това намалете котлона, частично покрийте с капак и оставете бульона да къкри за 20 минути, докато пилето се свари.
  2. След като това стане, извадете месото върху дъска и го накъсайте с помощта на две вилици. Върнете го в бульона заедно с нудлите, сладката царевица, гъбите, пресния лук и соевия сос. Оставете да къкри 3-4 минути, докато нудлите омекнат.
  3. Разпределете в две купи и разпръснете отгоре останалите пресен лук, листа от мента или босилек и лют червен пипер, ако желаете. Сервирайте с допълнително соев сос.
ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: чесън пресен лук пилешко бульон джинджифил соев сос гъби царевица

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче