пилешко филе /бяло месо от гръбнака / - 4 броя
готварска сметана - 500 мл
кисело мляко 1 кофичка
петрохан - 2 парчета
гъби - 500 гр
черен пипер млян на вкус
майонеза краси - 1 кутийка
кашкавал /краве/- 200 гр
чисто масло - 1 пакетче
сол - на вкус
вземаме йенска тавичка и нареждаме пилешкото филе предварително начукано като за пържоли.
нареждаме отгоре кръгчета нарязан петрохан
намазваме с майонеза отгоре върху петрохана
настъргваме кашкавала
и заливаме с киселото мляко
и захлупваме с капака самата тавичка
печем така 2 часа на 170-180 градуса
накрая махаме капака и запичаме до розово
през това време си приготвяме гъбите
изчистени и нарязани на кръгчета ги задушаваме в чистото масло
след като вече са готови слагаме малко сол и черен пипер смлян на вкус
и прибавяме готварската течна сметана до сгъстяване къкри на слаб огън
накрая готовите пилешки филета поставяме в чиния и отгоре заливаме сгъбите със сметаната
покрай филето може да сложите пресни картофи запе4ени с чисто масло и копър на фурна
краставици изрязани на фигурки
приготовление на пресни картофи:
вземаме пресни картофи и ги изчистваме от люспите измиваме и нареждаме в тавичката и слагаме 1 пакетче чисто масло малко сол и печем до зачервяване
като ги извадим от фурната ги поръсваме с пресен копър
и сервираме за гарнитура
приятен апетит
пилешко филе /бяло месо от гръбнака / - 4 броя
готварска сметана - 500 мл
кисело мляко 1 кофичка
петрохан - 2 парчета
гъби - 500 гр
черен пипер млян на вкус
майонеза краси - 1 кутийка
кашкавал /краве/- 200 гр
чисто масло - 1 пакетче
сол - на вкус
вземаме йенска тавичка и нареждаме пилешкото филе предварително начукано като за пържоли.
нареждаме отгоре кръгчета нарязан петрохан
намазваме с майонеза отгоре върху петрохана
настъргваме кашкавала
и заливаме с киселото мляко
и захлупваме с капака самата тавичка
печем така 2 часа на 170-180 градуса
накрая махаме капака и запичаме до розово
през това време си приготвяме гъбите
изчистени и нарязани на кръгчета ги задушаваме в чистото масло
след като вече са готови слагаме малко сол и черен пипер смлян на вкус
и прибавяме готварската течна сметана до сгъстяване къкри на слаб огън
накрая готовите пилешки филета поставяме в чиния и отгоре заливаме сгъбите със сметаната
покрай филето може да сложите пресни картофи запе4ени с чисто масло и копър на фурна
краставици изрязани на фигурки
приготовление на пресни картофи:
вземаме пресни картофи и ги изчистваме от люспите измиваме и нареждаме в тавичката и слагаме 1 пакетче чисто масло малко сол и печем до зачервяване
като ги извадим от фурната ги поръсваме с пресен копър
и сервираме за гарнитура
приятен апетит
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност