500 г пилешки гърди
марината (100 мл бяло вино)
3 с.л. олио
3 с.л. светъл соев сос
1 ч.л. чесън на гранули
стрък мащерка
стрък розмарин
сол
бял пипер
За карамелизирания лук:
3 големи глави кромид лук
2 с.л. олио
2 с.л. кафява захар
2 с.л. балсамов оцет
сол
За гъбите:
300 г печурки
50 г масло
сол
За пюрето от батати:
1 кг батати
50 г масло
100 мл прясно мляко
1 с.л. кафява захар
щипка сол
Разрежете месото на пържоли, мариновайте и сложете в хладилник поне за 2 часа. Сварете обелените и нарязани на кубчета батати, отцедете водата и пасирайте заедно с маслото, млякото, захар и сол. В тиган сипете 3 с.л. олио и задушете нарязаният на тънки полумесеци лук. След като омекне, добавете захарта, оцета, 1 к.ч. вода, когато течността се редуцира на половина добавете сол и дръпнете от котлона. Задушете нарязаните гъби в маслото и подправете със сол.
Изпечете пържолите на скара или грил тиган. Подредете нарязаното месо върху канапе от пюре, карамелизиран лук и аранжирайте с гъби.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО