Необходими продукти:
- 3 големи дюли
- 50 г кафява захар
- 3 с.л. мед
- 50 г стафиди
- щипка канела
- щипка индийско орехче
- 1 капачка ликьор "Амарето"
- лимонов сок
Начин на приготвяне:
- Дюлите се измиват старателно с гъба, за да им падне мъхът.
- Режат се наполовина и се издълбава сърцевината.
- Нареждат се в тава, поръсват се с кафява захар и лимонов сок.
- Запечатват се с фолио и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса около 40 минути или до пълно омекване.
- В купичка се смесват медът, стафидите, канелата, индийското орехче, Амаретото.
- Дюлите се пълнят със сместа.
- Връщат се във фурната за още 5-10 минути, за да се запекат отгоре.
ИЗБРАНО