Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Печени дюли с меден пълнеж

Сладки, с леко опияняващ вкус

От Ивайла Тодорова
Ивайла Тодорова

Необходими продукти:

  • 3 големи дюли
  • 50 г кафява захар
  • 3 с.л. мед
  • 50 г стафиди
  • щипка канела
  • щипка индийско орехче
  • 1 капачка ликьор "Амарето"
  • лимонов сок

Начин на приготвяне:

  1. Дюлите се измиват старателно с гъба, за да им падне мъхът.
  2. Режат се наполовина и се издълбава сърцевината.
  3. Нареждат се в тава, поръсват се с кафява захар и лимонов сок.
  4. Запечатват се с фолио и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса около 40 минути или до пълно омекване.
  5. В купичка се смесват медът, стафидите, канелата, индийското орехче, Амаретото.
  6. Дюлите се пълнят със сместа.
  7. Връщат се във фурната за още 5-10 минути, за да се запекат отгоре.
ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: стафиди кафява захар ликьор канела индийско орехче лимонов сок мед дюли

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче