Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Печена японска палачинка

С пресни ягоди и пудра захар

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
15’ Подготовка
20’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 30 мл прясно мляко
  • 1 с.л. мед
  • щипка сол
  • 4 с.л. брашно
  • 2 с.л. захар

Начин на приготвяне:

  1. Жълтъците се смесват в купа заедно с млякото и меда.
  2. Към тях се добавя брашното.
  3. Разбиват се на гладък крем.
  4. Белтъците се разбиват с миксер на пяна.
  5. Към тях се добавя на етапи захарта и се бъркат, докато станат на твърд сняг. Накрая се добавя щипка сол и пак се разбъркват за малко.
  6. Белтъците се добавят към жълтъците с помощта на шпатула на порции и се бъркат внимателно, докато се хомогенизират.
  7. Сместа за палачинката се прехвърля в намазана с меко масло тавичка.
  8. Заглажда се и се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна без вентилатор 10 мин.
  9. Изважда се, цепва се в средата на кръст и се пече за още 10 мин.
  10. По желание се поднася с пудра захар и пресни ягоди.

Дайте оценка:

Тагове: сол яйца бяла захар бяло брашно прясно мляко мед

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче