за 2-3 порции
120 г риба от консерва, нарязана на дребно (само рибата, без течността)
1 к.ч.галета
3 стръка пресен зелен лук
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. зехтин или масло
30 г кашкавал
сол
черен пипер
1 яйце
3 ч.ч. горещо мляко
В купа се смесват рибата, галетата, нарязания на дребно лук, мазнината, подправките и нарязаният на кубченца кашкавал. Яйцето се разбива леко и се смесва с горещото мляко. Прибавя се към рибената смес. Купички, или тавичка, се намазват с масло и сместа се разпределя в тях. Пече се на водна баня за 35 минути на 180 градуса. Може да се сервира направо с купичките или да се обърне в чинийка и да се залее със сос от майонеза и кисело мляко.
ИЗБРАНО