Необходими продукти:
- 1 кг миди
- 1 к.ч. сушени боровинки
- олио за пържене
- няколко капки лимонов сок
- черен пипер
- щипка кориандър
- сол
Начин на приготвяне:
- Изчистете мидите с четка, измийте ги добре и сложете да се варят в малко студена вода, колкото да ги покрие. Щом се отворят ги прецедете и извадете мидените ядки.
- В добре загрят тиган сложете изчистените миди и леко запържете до червеникав цвят, около 10 минути, като ги разбърквате на няколко пъти.
- Добавяте червените боровинки и на по слаб огън задушавате заедно с мидите още 10 минути.
- Подправяте с кориандър черен пипер и сол. При поднасяне поръсете с лимонов сок. По желание можете да добавите и малко запържено сусамово семе.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО