Продукти: 2 1/2 чаени чаши боб, 1/2 чаена чаша олио, 10-12 сухи чушки, 2 глави лук, 1 чаена лъжичка червен пипер, джоджен и сол на вкус.
Приготвяне: Бобът се залива с кипяща подсолена вода, захлупва се добре и се оставя 10-15 минути да набъбне. След това се прецежда и се счуква. Чушките, предварително почистени от дръжките и семето, се накисват в топла вода да омекнат. Прави се запръжка от олиото, нарязания на ситно лук, червения пипер. Изсипва се върху боба. Избърква се с джоджена и солта и се пълнят пиперките. Нареждат се в тенджера, заливат се със зелев сок или вода и се варят, затиснати с чиния. Поднасят се студени.
Добави своя рецепта >>
ИЗБРАНО