Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пълнена ярешка плешчица

От Виолета Удренова Виолета Удренова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност


предна плешка от яре /до 10 кг/,
2 бр. глави червен лук,
1 бр. връзка зелен лук,
комплект дроболина, предварително варена и нарязана на ситно,
300 г. ориз,
250 г. гъби /ако може орешки - има ги в Тетевенския балкан и са много ароматни/, подправки /подправка за месо и задължително девисил/.

С така направената плънка се пълни оформен джоб в плешката и се зашива. Поръсва се с червен пипер и се намазва със зехтин. Ако има место в тавата - може да се добави месото от задното бутче.

Пече се бавно...около 3 - 4 часа, за да стане вкусно...

Яде се по всяко време на годината....

Дайте оценка:

Тагове: девисил червен лук ярешко ориз зелен лук гъби

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче