Необходими продукти:
- Олио за намазване на формата
- 150 г самонабухващо брашно
- ½ ч.л. бакпулвер
- 2 ч.л. захар
- 1 яйце
- 200 мл прясно мляко
- 1 ябълка, почистена от семките и нарязана на много тънки резени
- Горски плодове и кленов сироп или сладолед (по желание)
Начин на приготвяне:
- Намажете форма за торта с диаметър 18 см с олио и предварително загрейте фритюрника с горещ въздух до 200°C.
- Смесете брашното, бакпулвера, захарта и щипка сол в голяма купа.
- Счупете яйцето в друга купа и разбийте с млякото.
- Направете кладенче в центъра на брашното, след което добавете млечната смес. Разбъркайте, докато се смесят.
- Изсипете една четвърт от сместа в подготвената форма, като започнете от външната страна навътре, за да не се събере твърде много смес в центъра. Разпределете няколко резена ябълка и внимателно поставете в кошницата на фритюрника с горещ въздух.
- Гответе 3-4 минути, докато палачинката стане златиста.
- Продължете с останалите до приключване на сместа.
- Сервирайте с горски плодове и кленов сироп или с лъжица сладолед, ако желаете.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО