Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Палачинки с ябълки

Може да ги приготвите и в еърфрайър

5’ Подготовка
15’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • Олио за намазване на формата
  • 150 г самонабухващо брашно
  • ½ ч.л. бакпулвер
  • 2 ч.л. захар
  • 1 яйце
  • 200 мл прясно мляко
  • 1 ябълка, почистена от семките и нарязана на много тънки резени
  • Горски плодове и кленов сироп или сладолед (по желание)

Начин на приготвяне:

  • Намажете форма за торта с диаметър 18 см с олио и предварително загрейте фритюрника с горещ въздух до 200°C.
  • Смесете брашното, бакпулвера, захарта и щипка сол в голяма купа.
  • Счупете яйцето в друга купа и разбийте с млякото.
  • Направете кладенче в центъра на брашното, след което добавете млечната смес. Разбъркайте, докато се смесят.
  • Изсипете една четвърт от сместа в подготвената форма, като започнете от външната страна навътре, за да не се събере твърде много смес в центъра. Разпределете няколко резена ябълка и внимателно поставете в кошницата на фритюрника с горещ въздух.
  • Гответе 3-4 минути, докато палачинката стане златиста.
  • Продължете с останалите до приключване на сместа.
  • Сервирайте с горски плодове и кленов сироп или с лъжица сладолед, ако желаете.

Дайте оценка:

Тагове: олио ябълки яйца бяла захар прясно мляко бакпулвер брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче