Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

От Испания: Лесна и бърза паеля за 30 минути

Подходяща за вечеря през седмицата

10’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 с.л. зехтин
  • 1 глава лук, нарязана
  • 1 ч.л. пушен червен пипер (или обикновен)
  • 1 ч.л. суха мащерка
  • 300 г ориз арборио
  • 3 с.л. сухо бяло вино
  • 400 г консерва домати на кубчета
  • 2 скилидки чесън, смачкани
  • 900 мл пилешки бульон
  • 400 г замразен микс с морски дарове, размразен
  • 1 лимон, половината от него изцеден, а другата - нарязана на лодки
  • Шепа магданоз, нарязана грубо

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте зехтина в голям и дълбок тиган или най-добре уок. Прибавете лука и го запържете за 5 мин.
  2. Сложете червения пипер, ориза и мащерката, разбъркайте за минута, след което сипете виното. След като се изпари алкохолът, прибавете доматите, чесъна и бульона.
  3. Подправете със сол и оставете да ври на умерен огън за 15 мин. без капак, докато оризът е почти сготвен, но все още в съда има течност.
  4. Изсипете морските дарове, покрийте с капак и нека паелята ври още 5 мин. Трябва даровете и оризът да са сготвени.
  5. Изстискайте половината лимон отгоре, поръсете с магданоз и сервирайте с резенчетата от другата половина на лимона.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин миди бяло вино чесън мащерка лук домати пресен магданоз бульон лимон пушен червен пипер ориз скариди октопод

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче