Необходими продукти:
- 1 с.л. зехтин
- 1 глава лук, нарязана
- 1 ч.л. пушен червен пипер (или обикновен)
- 1 ч.л. суха мащерка
- 300 г ориз арборио
- 3 с.л. сухо бяло вино
- 400 г консерва домати на кубчета
- 2 скилидки чесън, смачкани
- 900 мл пилешки бульон
- 400 г замразен микс с морски дарове, размразен
- 1 лимон, половината от него изцеден, а другата - нарязана на лодки
- Шепа магданоз, нарязана грубо
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина в голям и дълбок тиган или най-добре уок. Прибавете лука и го запържете за 5 мин.
- Сложете червения пипер, ориза и мащерката, разбъркайте за минута, след което сипете виното. След като се изпари алкохолът, прибавете доматите, чесъна и бульона.
- Подправете със сол и оставете да ври на умерен огън за 15 мин. без капак, докато оризът е почти сготвен, но все още в съда има течност.
- Изсипете морските дарове, покрийте с капак и нека паелята ври още 5 мин. Трябва даровете и оризът да са сготвени.
- Изстискайте половината лимон отгоре, поръсете с магданоз и сервирайте с резенчетата от другата половина на лимона.
ИЗБРАНО