Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Нудълс, или спагети от тиквички

Без тесто се готви доста по-здравословно и се хапва по-леко

През лятото спираловидната резачка за зеленчуци е почти задължителен уред, който трябва да ви е винаги под ръка. В интернет може да го срещнете под различни наименования, но напишете ли кодовата дума "уред за спагети от тиквички" веднага ще изскочат най-разнообразни варианти.

Нудълсът от зеленчуци е значително по-лека версия на любимата тестена паста, ето защо те се превръщат в изключително добър вариант за обяд или лека вечеря в летния сезон. Готвенето им отнема най-много минута. От вас се изисква единствено да ги обърнете за секунди на тиган със зехтин или "Крем фреш" например, чесън, лимонова кора и подправки. Също така може да направите класически сос "Болонезе", с който бихте поднесли и обикновени спагети.

Изпробвайте нашето свежо предложение за този страхотен нудълс от тиквички.

Необходими продукти за 4 порции:

  • 400 г свинска кайма
  • 4 скилидки чесън, две от които смачкани с преса за чесън, а останалите две - цели и необелени
  • 2 с.л. зехтин, плюс допълнително за пържене
  • 400 г чери домати
  • 4 бр. тиквички
  • 4 с.л. "Крем фреш"
  • Кората от един лимон, настъргана на ситно
  • 50 г кедрови ядки
  • Голяма шепа пресен босилек
  • Настърган пармезан за сервиране

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса.
  2. Сложете каймата в купа и към нея прибавете смачкания чесън. Разбъркайте с ръце, след което оформете малки кюфтенца, приблизително колкото не големи чери домати.
  3. В тиган загрейте 1 с.л. олио, пуснете в него кюфтенцата и ги изпържете за 10-15 мин. до златистокафяво.
  4. Междувременно изсипете доматите в тава за печене с целите скилидки чесън и двете с.л. зехтин. Подправете ги със сол и ги разпределете равномерно в съда, след което ги запечете за 15 мин.
  5. Докато доматите и кюфтетата се готвят, минете през уреда за зеленчукови спагети тиквичките.
  6. Готовите кюфтета сложете при доматите, извадете скилидките чесън, покрийте с фолио и оставете настрана, за да останат топли.
  7. Измийте тигана или вземете друг. Загрейте 1 с.л. зехтин, в него сложете скилидките чесън, запечени в доматите, като им махнете люспите. Добавете крем фреша, лимонената кора и подправете със сол и черен пипер на вкус.
  8. Сложете в соса и тиквичките. Обърнете ги в тигана за кратко.
  9. Свалете зеленчуковите спагети от котлона. Към тях прибавете доматите и кюфтенцата. Разбъркайте, поръсете с кедрови ядки, босилек и пармезан и поднесете топли.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън чери домати свинска кайма лимон тиквички пресен босилек пармезан кедрови ядки

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче