Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Най-хрупкавите банички

Подходящи за закуска с чаша айрян

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
40’ Подготовка
30’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 пакет фини кори за баклава
  • 80 мл разтопено масло
  • 80 мл готварска сметана
  • 80 мл олио
  • 80 мл затоплено прясно мляко
  • 300 г сирене
  • 1 жълтък

Начин на приготвяне:

  1. Маслото, сметаната, олиото и млякото се разбиват заедно.
  2. Взема се кора, маже се със сместа. Отгоре се слага втора кора, пак се маже. Трета кора - отново се намазва.
  3. В края се нарежда натрошено сирене. Завива се руло.
  4. Процедурата се повтаря до изчерпване на корите.
  5. Баничките се нареждат в тава с хартия за печене на разстояние.
  6. Към останала смес се добавя 1 жълтък и се разбива. Намазват се обилно отгоре. Нарязват се на 4.
  7. Баничките се пекат на 190 градуса в предварително загрята фурна до златисто.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло олио яйца прясно мляко готварска сметана краве сирене кори за баница

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче