Необходими продукти:
- 1 пакет фини кори за баклава
- 80 мл разтопено масло
- 80 мл готварска сметана
- 80 мл олио
- 80 мл затоплено прясно мляко
- 300 г сирене
- 1 жълтък
Начин на приготвяне:
- Маслото, сметаната, олиото и млякото се разбиват заедно.
- Взема се кора, маже се със сместа. Отгоре се слага втора кора, пак се маже. Трета кора - отново се намазва.
- В края се нарежда натрошено сирене. Завива се руло.
- Процедурата се повтаря до изчерпване на корите.
- Баничките се нареждат в тава с хартия за печене на разстояние.
- Към останала смес се добавя 1 жълтък и се разбива. Намазват се обилно отгоре. Нарязват се на 4.
- Баничките се пекат на 190 градуса в предварително загрята фурна до златисто.