Необходими продукти:
- 2 малки тиквички
- 1 средно голям морков
- 4 яйца
- 50 г сирене или кашкавал (може и двете)
- 1 с.л. зехтин или масло
- 1/4 ч.л. сол
- 1/4 ч.л. черен пипер
- Щипка сух риган или пресен магданоз за аромат
Начин на приготвяне:
- Обелете моркова и го настържете на едро ренде.
- Измийте тиквичките и ги настържете по същия начин. Изстискайте излишната им вода след това, за да не се разводни запеканката.
- Загрейте зехтина или маслото в тиган с незалепващо покритие на средна температура.
- Добавете настърганите тиквички и моркови и ги задушете за около 5 минути, като разбърквате, докато омекнат.
- В отделна купа разбийте яйцата с малко сол, черен пипер и риган (или магданоз). Натрошете сиренето, настържете кашкавала и ги добавете към яйцата.
- Изсипете яйчената смес върху задушените зеленчуци в тигана и разпределете равномерно.
- Покрийте тигана с капак и гответе на слаб огън за около 8-10 минути, докато яйцата стегнат напълно.
- Сервирайте запеканката топла, нарязана на порции, със свежа салата или препечен хляб.
ИЗБРАНО