720 гр млечен шоколад,
250 гр краве масло,
160 мл течна сметана,
6 големи яйца
1. Разтопете маслото + 400 гр шоколад на водна баня.
2. Разбийте яйцата добре и внимателно прибавете маслото + шоколада.
3. Намажете 22 см форма с масло, увийте я отвън с алуминиево фолио,за да не прониква вода.
4. Изсипете сместа във формата и я потопете в друга форма (тавичка), отчасти пълна с топла вода.
5. Печете на 220 градуса - 5 минути. Покрийте с фолио и печете още 10 минути.
6. Залейте с топинг и охладете.
Топинг - Подварете сметаната в тенджерка. Махнете от огъня и прибавете 200 грама ситно настърган шоколад. Покрийте и оставете 5 минути. Разбъркайте докато се заглади. Топингът е готов, когато капката стои оформена за малко преди да изчезне напълно в сместа. Ако е много гъст, добавете ликьор, ако е рядък - още шоколад.
Декорацията е по ваша фантазия!
Да ви е сладко:)
3. Намажете 22 см форма с масло, увийте я отвън с алуминиево фолио,за да не прониква вода.
4. Изсипете сместа във формата и я потопете в друга форма (тавичка), отчасти пълна с топла вода.
5. Печете на 220 градуса - 5 минути. Покрийте с фолио и печете още 10 минути.
6. Залейте с топинг и охладете.
Топинг - Подварете сметаната в тенджерка. Махнете от огъня и прибавете 200 грама ситно настърган шоколад. Покрийте и оставете 5 минути. Разбъркайте докато се заглади. Топингът е готов, когато капката стои оформена за малко преди да изчезне напълно в сместа. Ако е много гъст, добавете ликьор, ако е рядък - още шоколад.
Декорацията е по ваша фантазия!
Да ви е сладко:)
ИЗБРАНО