Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Много шоколадова торта

От Десислава Игнатова Десислава Игнатова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

720 гр млечен шоколад,
250 гр краве масло,
160 мл течна сметана,
6 големи яйца

1. Разтопете маслото + 400 гр шоколад на водна баня.

2. Разбийте яйцата добре и внимателно прибавете маслото + шоколада.
3. Намажете 22 см форма с масло, увийте я отвън с алуминиево фолио,за да не прониква вода.
4. Изсипете сместа във формата и я потопете в друга форма (тавичка), отчасти пълна с топла вода.
5. Печете на 220 градуса - 5 минути. Покрийте с фолио и печете още 10 минути.
6. Залейте с топинг и охладете.

Топинг - Подварете сметаната в тенджерка. Махнете от огъня и прибавете 200 грама ситно настърган шоколад. Покрийте и оставете 5 минути. Разбъркайте докато се заглади. Топингът е готов, когато капката стои оформена за малко преди да изчезне напълно в сместа. Ако е много гъст, добавете ликьор, ако е рядък - още шоколад.

Декорацията е по ваша фантазия!
Да ви е сладко:)

Дайте оценка:

Тагове: краве масло алуминиево фолио яйца сладкарска сметана млечен шоколад

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче