Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мезе от пържена тиква с грах

Невероятно вкусно предястие, в което ще се влюбите

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
25’ Подготовка
10’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 средна тиква
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Пушен червен пипер
  • Зехтин
  • Мащерка
  • 1 консерва грах
  • 3 скилидки чесън, наситнени

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Снимка: iStock by Getty Images

Начин на приготвяне:

  1. Тиквата се нарязва на големи парчета, които се почистват от семките и "конците".
  2. Слагат се в плоска тава, поръсват се със сол и пушен червен пипер и се запичат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 мин.
  3. Кората на тиквата се обелва, а сърцевината се нарязва на не много големи кубчета.
  4. Загрява се тиган на силен огън и в 2 с.л. зехтин се запържва наситнения чесън за около половин минута, след което се прибавя предварително отцедения грах от консерва.
  5. След 2 мин. се прибавят парченцата тиква и всичко се разбърква.
  6. Ястието се овкусява с черен пипер и мащерка, огънят се намаля и след 3 мин. тиганът се сваля от огъня.
  7. Мезето се пресипва в подходяща чиния и се сервира горещо, заедно с бутилка хубаво червено вино.

Да ви е сладко!

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер мащерка червено вино тиква пушен червен пипер грах

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче