Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Месото се топи в устата: Комбиниран гювеч от телешко и свинско

Подредете чудесно зимно месно плато

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
60’ Време за готвене
8 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 300 г свински гърди с кост, цяло парче
  • 300 г телешки ребра с кост
  • Зехтин
  • Лимон
  • Мащерка
  • Сол
  • Целина
  • Сок от буркан с кисели краставички
  • 200 мл бира
  • Дафинов лист
  • Риган
  • Девисил
  • 200 г кисело зеле
  • 200 мл армеева чорба
  • 1 червена и 1 зелена чушка, на дребно
  • 1 стрък праз
  • Краве масло
  • Копър и магданоз, наситнени

 

Начин на приготвяне:

  1. Ребрата и гърдите се мариноват за 24 часа като се овкусяват със сол, зехтин, резени лимон, мащерка, целина, сок от кисели краставички и бира.

    Снимка: Юлиян Илиев

  2. На другия ден се запечатват в силно загрят тиган без мазнина - за около 3 мин. на всяка страна. Прехвърлят се в тенджера под налягане с 2 л. вода.

    Снимка: Юлиян Илиев

    Снимка: Юлиян Илиев

  3. Добавят се дафинов лист, риган и девисил. Месото се вари под налягане за 50 мин.

    Снимка: Юлиян Илиев

  4. На дъното на глиненото гърне се поставя киселото зеле, което се полива с армеевата чорба.
  5. Отгоре се редят мръвките, чушките, празът, 2-3 бучки краве масло, копърът и магданозът.

    Снимка: Юлиян Илиев

  6. Гювечът се слага в студена фурна, която се пуска на 160 градуса с вентилатор. Ястието се оставя да се готви за 3 часа.

    Снимка: Юлиян Илиев

  7. В една малка чинийка се изваждат по парче от месото и зеленчуците, с цел дегустация. Ако гозбата иска още задушаване, й се долива малко вода и тя се връща за допълнителни 45-60 мин. във фурната.

    Снимка: Юлиян Илиев

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло сол кисело зеле девисил мащерка дафинов лист бира магданоз праз копър целина свинско телешко риган лимон чушки кисели краставички

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче