Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Летен десерт с ягодов мус и желирани ягоди

Освежаващ и много вкусен

От Dobrinka Petkova Dobrinka Petkova
30’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

За желирания слой:

  • 250 г ягоди
  • 400 мл сироп от ягоди
  • 100 мл вода
  • 1 желатин

За ягодовия мус:

  • 250 г ягоди
  • 300 мл сметана
  • 200 г заквасена сметана
  • 1 с.л. захар
  • желатин

За декорация:

  • 200 мл сметана, разбита
  • ягоди
  • бял шоколад

Начин на приготвяне:

  1. Накиснете желатина в студена вода. Оставете да набъбне и го разтопете на водна баня.
  2. В купа смесете ягодовия сироп и желатина. Разбъркайте добре. Нарежете ягодите на кубчета и ги разпределете в чаши. Налейте във всяка чаша от сиропа и оставете в хладилника да се желира.
  3. След това пригответе муса. В купа сложете ягодите заедно със захарта и пасирайте. Разбийте сметаната, но не прекалявайте. Към нея прибавете заквасената сметана и ягодовото пюре. Разбъркайте хубаво и добавете желатина (приготвен по описания по горе начин).
  4. Извадете чашите от хладилника и разпределете муса върху желирания слой. Загладете добре и украсете с разбитата сметана, парченца ягоди и настърган бял шоколад. Върнете обратно в хладилника, за да се стегне напълно.

Дайте оценка:

Тагове: ягоди бяла захар сладкарска сметана заквасена сметана вода бял шоколад желатин

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче