Необходими продукти:
- 1 глава лук, нарязан на ситно
- 2 с.л. зехтин
- Кубче масло
- 6 слайса бекон, нарязани
- 300 г ориз арборио
- 1 л. горещ зеленчуков бульон
- 100 г замразен грах
- Настърган пармезан, за поръсване
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина в широк тиган с незалепващо покритие. Сложете маслото и запържете лука, докато покафенее леко.
- Прибавете бекона и гответе около 5 мин. Трябва да стане хрупкав.
- Сипете ориза и бульона и оставете да заври.
- Разбъркайте добре, намалете огъня, покрийте с капак и нека ястието се готви за 15-20 мин., докато оризът стане почти готов.
- Сложете граха и овкусете със сол и черен пипер. Гответе още няколко минути, за да се свари.
- Сервирайте ризотото с поръсения отгоре пармезан.
ИЗБРАНО