Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесно ризото с бекон и грах

Бързо хапване само с няколко съставки

5’ Подготовка
40’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 глава лук, нарязан на ситно
  • 2 с.л. зехтин
  • Кубче масло
  • 6 слайса бекон, нарязани
  • 300 г ориз арборио
  • 1 л. горещ зеленчуков бульон
  • 100 г замразен грах
  • Настърган пармезан, за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте зехтина в широк тиган с незалепващо покритие. Сложете маслото и запържете лука, докато покафенее леко.
  2. Прибавете бекона и гответе около 5 мин. Трябва да стане хрупкав.
  3. Сипете ориза и бульона и оставете да заври.
  4. Разбъркайте добре, намалете огъня, покрийте с капак и нека ястието се готви за 15-20 мин., докато оризът стане почти готов.
  5. Сложете граха и овкусете със сол и черен пипер. Гответе още няколко минути, за да се свари.
  6. Сервирайте ризотото с поръсения отгоре пармезан.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло лук бекон бульон ориз пармезан грах

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче