Необходими продукти:
- 1 пакет готови блатове (3 бр.)
- 500 г маскарпоне
- 1 кофичка заквасена сметана
- 200 г течен шоколад
- есенции ванилия и ром
- 200 мл прясно мляко
- 2 с.л. нескафе
- За декорация (по желание) - френски макарони и ягоди
Начин на приготвяне:
- Маскарпонето се разбива заедно със заксавената сметана и течния шоколад до гладък крем. Добавят се по няколко капки есенция ванилия и ром. Ако кремът не е достатъчно сладък за вашия вкус, добавете още шоколад.
- Прясното мляко се затопля. В него се разтваря нескафето. Може да се добавият няколко капки ликьор - Бейлис, Амарето или друг вид.
- Първият блат се слага в подходящ съд (плато или поставка за торта). Сиропира се с млякото с нес. Намазва се с крем. Слага се вторият блат. Процедурата се повтаря. Същото е и с третия.
- Тортата се маже отстрани и отгоре с крема. Отгоре се нарежда украсата.
- Готовата вече торта се оставя да стегне в хладилник за 4-5 часа.
- Съвет: Между блатовете могат да се наредят и нарязани ягоди. Става фантастично.
ИЗБРАНО