Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесна торта с маскарпоне и шоколад

Истинско удоволствие за сетивата

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
20’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 пакет готови блатове (3 бр.)
  • 500 г маскарпоне
  • 1 кофичка заквасена сметана
  • 200 г течен шоколад
  • есенции ванилия и ром
  • 200 мл прясно мляко
  • 2 с.л. нескафе
  • За декорация (по желание) - френски макарони и ягоди

 

Снимка: Ивайла Тодорова

 

Начин на приготвяне:

  1. Маскарпонето се разбива заедно със заксавената сметана и течния шоколад до гладък крем. Добавят се по няколко капки есенция ванилия и ром. Ако кремът не е достатъчно сладък за вашия вкус, добавете още шоколад.
  2. Прясното мляко се затопля. В него се разтваря нескафето. Може да се добавият няколко капки ликьор - Бейлис, Амарето или друг вид.
  3. Първият блат се слага в подходящ съд (плато или поставка за торта). Сиропира се с млякото с нес. Намазва се с крем. Слага се вторият блат. Процедурата се повтаря. Същото е и с третия.
  4. Тортата се маже отстрани и отгоре с крема. Отгоре се нарежда украсата.
  5. Готовата вече торта се оставя да стегне в хладилник за 4-5 часа.
  6. Съвет: Между блатовете могат да се наредят и нарязани ягоди. Става фантастично.

Дайте оценка:

Тагове: ягоди маскарпоне ванилия прясно мляко заквасена сметана есенция ром

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче