Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесна палачинкова торта

Готова за нула време

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
15’ Подготовка
20’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

За палачинките:

  • 2 яйца
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1/2 ч.ч. вода
  • 1 ч.л. захар
  • щипка сол
  • щипка сода
  • няколко капки есенция ванилия
  • 3 с.л. олио
  • 1 ч.ч. брашно
  • 3 с.л. натурално какао

За крема:

  • 200 мл течна сладкарска сметана
  • 1 консерва кондензирано мляко (390 мл)
  • 5 ягоди

Начин на приготвяне:

  1. Всички съставки за палачинките се разбиват до хомогенна смес в купа.
  2. Пекат се в незалепващ тиган. Излизат около 8-10 броя.
  3. Сметаната се разбива с миксер на сняг. Към нея се добавя кондензираното мляко и се бъркат, докато се смесят до гъст крем.
  4. Ягодите се нарязват на малки кубчета. Всяка палачинка се маже с крем, поръсва се с ягоди и се нагъва на руло.
  5. Нареждат се под формата на роза във форма с падащо дъно (моята е с диаметър 20 см).
  6. Тортата се намазва с останалия крем.
  7. Прибира се във фризер за 1 час. Декорира се с останалите ягоди.

Снимка: Ивайла Тодорова

 

Дайте оценка:

Тагове: сол олио яйца бяла захар ванилия какао бяло брашно прясно мляко сода вода

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче