Необходими продукти:
За палачинките:
- 2 яйца
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 1/2 ч.ч. вода
- 1 ч.л. захар
- щипка сол
- щипка сода
- няколко капки есенция ванилия
- 3 с.л. олио
- 1 ч.ч. брашно
- 3 с.л. натурално какао
За крема:
- 200 мл течна сладкарска сметана
- 1 консерва кондензирано мляко (390 мл)
- 5 ягоди
Начин на приготвяне:
- Всички съставки за палачинките се разбиват до хомогенна смес в купа.
- Пекат се в незалепващ тиган. Излизат около 8-10 броя.
- Сметаната се разбива с миксер на сняг. Към нея се добавя кондензираното мляко и се бъркат, докато се смесят до гъст крем.
- Ягодите се нарязват на малки кубчета. Всяка палачинка се маже с крем, поръсва се с ягоди и се нагъва на руло.
- Нареждат се под формата на роза във форма с падащо дъно (моята е с диаметър 20 см).
- Тортата се намазва с останалия крем.
- Прибира се във фризер за 1 час. Декорира се с останалите ягоди.
ИЗБРАНО