Необходими продукти за 4-5 броя:
- 400 мл течна сладкарска сметана
- 2 бр. черен шоколад
- няколко капки есенция ром
Начин на приготвяне:
- Шоколадите се начупват на парчета в купа.
- 200 мл от сметаната се загряват на котлона в касерола. Вътре се капва и есенцията ром.Сваля се от огъня преди да заври.
- С нея се залива шоколадът.
- Бърка се с телена бъркалка до пълното му разтопяване и получаването на хомогенна смес.
- Мусът се налива в купички.
- Останалата сметана се разбива с миксер на сняг.
- Разпределя се върху муса.
- По желание се декорира с настърган шоколад или пръчици.
- Преди консумация се слага в хладилник за 5-10 минути.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО