Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесен шоколадов мус

Готов за няколко минути

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
20’ Подготовка
0’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти за 4-5 броя:

  • 400 мл течна сладкарска сметана
  • 2 бр. черен шоколад
  • няколко капки есенция ром

Начин на приготвяне:

  1. Шоколадите се начупват на парчета в купа.
  2. 200 мл от сметаната се загряват на котлона в касерола. Вътре се капва и есенцията ром.Сваля се от огъня преди да заври.
  3. С нея се залива шоколадът.
  4. Бърка се с телена бъркалка до пълното му разтопяване и получаването на хомогенна смес.
  5. Мусът се налива в купички.
  6. Останалата сметана се разбива с миксер на сняг.
  7. Разпределя се върху муса.
  8. По желание се декорира с настърган шоколад или пръчици.
  9. Преди консумация се слага в хладилник за 5-10 минути.

Дайте оценка:

Тагове: сладкарска сметана черен шоколад есенция ром

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче