500 г маскарпоне
350 г извара
100 г пудра захар
1 бр. сок от портокал
настъргана кора от портокал
1 пакет бишкоти (двоен)
30 г кристална захар
1 пак. желатин
сок от 1 лимон
компот от праскови
Изварата (350 г), маскарпонето (500 г), половината захар, портокаловият сок (2 с.л.) и настърганата портокалова кора (1 с.л.) се изсипват в дълбока купа и се бъркат до получаването на гладък крем.
Прасковите (500 г) се пасират заедно с останалата захар. Половината от бишкотите се подреждат в квадратна тавичка или форма за торта, като се потапят в сока от компота и се заливат с половината плодов крем. Заглаждат се и се намазват с изварен крем. Отгоре се подреждат останалите бишкоти и отново се заливат с плодов и изварен крем.
Тортата се заглажда отгоре, като се завършва с бял крем и се оставя в хлaдилника за няколко часа да стегне. Украсява се с остатъка от прасковите, които се желират с желатина.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.