Продукти: 500 гр. смес от свинска и телешка кайма, 1 яйце, 1 връзка зелен лук (може да се замени с малка глава стар), 1 филия хляб (само средата), 1 червена или зелена чушка, магданоз, кимион, черен пипер, ронена чубрица, сол.
Смесваме каймата с нарязания лук, яйцето, изкиснатата филия (във вода или прясно мляко), нарязаната на ситно чушка, подправките. Правим малки топчици и ги овалваме в брашно. Пържим на силен огън, докато покафенеят и ги поставяме в чиния със салфетка да обере мазнината. Можем да ги поднесем и топли, и студени, в картофено пюре, на парти... според фантазията.
Добави своя рецепта >>
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО