Необходими продукти:
- 1 яйце
- 225 г самонабухващо брашно
- 1 супена лъжица пудра захар (по желание)
- 250 мл прясно мляко
- 50 г масло, разтопено
- ½ чаена лъжичка ванилов екстракт
- 1 супена лъжица слънчогледово олио
- Мед, пудра захар, сладко или течен шоколад за гарниране
Начин на приготвяне:
- Разбийте яйцето в голяма купа, след това добавете брашното и щедра щипка сол.
- Сложете захарта и постепенно сипвайте млякото, последвано от разтопеното масло, докато сместа стане гладка.
- Прибавете ванилията и разбъркайте.
- Може да направите сместа 1-2 часа предварително и да я приберете в хладилника, за да се охлади.
- Загрейте уреда за гофрети, като следвате инструкциите на производителя.
- Намажете повърхността му с малко олио, след което сипете с черпак достатъчно тесто, за да покрие формите.
- Изпечете гофретите като следвате инструкциите на производителя (обикновено отнема около 5-6 минути), докато станат златистокафяви и хрупкави.
- Сервирайте веднага с любимите си топинги.
ИЗБРАНО