Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кулинарна класика: Хрупкави гофрети

Поднесете ги с любимите си топинги

5’ Подготовка
20’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 яйце
  • 225 г самонабухващо брашно
  • 1 супена лъжица пудра захар (по желание)
  • 250 мл прясно мляко
  • 50 г масло, разтопено
  • ½ чаена лъжичка ванилов екстракт
  • 1 супена лъжица слънчогледово олио
  • Мед, пудра захар, сладко или течен шоколад за гарниране

Начин на приготвяне:

  1. Разбийте яйцето в голяма купа, след това добавете брашното и щедра щипка сол.
  2. Сложете захарта и постепенно сипвайте млякото, последвано от разтопеното масло, докато сместа стане гладка.
  3. Прибавете ванилията и разбъркайте.
  4. Може да направите сместа 1-2 часа предварително и да я приберете в хладилника, за да се охлади.
  5. Загрейте уреда за гофрети, като следвате инструкциите на производителя.
  6. Намажете повърхността му с малко олио, след което сипете с черпак достатъчно тесто, за да покрие формите.
  7. Изпечете гофретите като следвате инструкциите на производителя (обикновено отнема около 5-6 минути), докато станат златистокафяви и хрупкави.
  8. Сервирайте веднага с любимите си топинги.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло олио яйца ванилия прясно мляко брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче