Необходими продукти:
- 370 г брашно
- 2 с.л. захар
- 1 пакетче суха мая (7 г)
- щипка сол
- 150 мл прясно мляко
- 2 яйца
- 70 г масло
За пълнеж:
- 50 г масло
- 5 с.л. кафява захар
Начин на приготвяне:
- Пресятото брашно се смесва в купа с маята, бялата захар, солта, 1 яйце и леко затопленото прясно мляко. Замесва се меко тесто.
- Към него се добавя на етапи размекнатото 70 г масло. Меси се, докато го поеме напълно.
- Покрива се в купа и се оставя да втаса на топло за 1 час. После се премества в хладилник за още 1-2 часа или докато удвои обема си.
- Втасалото тесто се разточва като правоъгълник. Намазва се с разтопено масло и се поръсва с кафява захар.
- Прегъва се на 2. Нарязва се на 10-12 ленти. Всяка лента се усуква на фитил, след което се оформя на охлювче.
- Редят се върху тава с хартия за печене на разстояние. Покриват се и се оставят на топло за 30 мин. Намазват се с разбито яйце.
- Пекат се на 180 градуса около 15 минути или до златист цвят.
- След като са готови по желание се намазват с малко масло и се поръсват със захар.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО