4 яйца
380 г (1 кутия) кондензирано мляко
250 мл прясно мляко
100 г кокосови стърготини
3-4 с.л. захар за карамела
В подходящ съд се приготвя карамел от захарта. Разпределя се в предвидените купички за печене. Яйцата се разбиват, към тях се прибавят кондензираното мляко, прясното мляко и накрая кокосовите стърготини. Разбърква се до хомогенност и се изсипва в купичките.
Десертът се пече на водна баня (купичките се поставят в тава с вода) в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 40 минути до златист загар.
Изчаква се да изстинат и се обръщат преди сервиране. Сервират се с плодове или плодово желе.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО