Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кейк с боровинки и портокал

Свеж и незаменим приятел на кафето

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
15’ Подготовка
40’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 60 г меко масло
  • 180 г захар
  • 2 яйца
  • 125 мл прясно мляко
  • сокът на половин портокал
  • 160 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • есенция ванилия
  • 100 г замразени боровинки

Снимка: Ивайла Тодорова

Начин на приготвяне:

  1. Маслото се разбива със захарта на крем. Добавят се яйцата, а след това млякото, портокаловият сок и ванилията. Накрая се сипват предварително пресятото брашно, бакпулверът и солта.
  2. Сместа се обърква добре и се прелива във форма за кекс, намазана с масло и поръсена с малко брашно.
  3. Разпределят се отгоре боровинките.
  4. Кейкът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.
  5. Съвет: Ако започне да покафенява твърде много отгоре, покрийте с парче алуминиево фолио.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло сол боровинки портокал яйца бяла захар ванилия бяло брашно прясно мляко бакпулвер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче