Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кекс двоен шоколад

За закуска или просто да си доставите удоволствие

25’ Подготовка
55’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 175 г меко масло
  • 175 г захар
  • 3 яйца
  • 140 г самонабухващо брашно
  • 85 г смлени бадеми
  • ½ ч.л. бакпулвер
  • 100 мл прясно мляко
  • 4 с.л. какао
  • 50 г шоколадови капки
  • 50 г бял шоколад, разтопен на водна баня

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 160 градуса.
  2. Намазнете кръгла или правоъгълна форма за кекс.
  3. Разбийте с миксер заедно маслото и захарта до получаването на пухкава смес.
  4. Сложете яйцата, брашното, бадемите, бакпулвера, прясното мляко и какаото, като разбивате с миксера след добавянето на всяка съставка. Накрая трябва да получите гладка смес.
  5. Разбъркайте в нея шоколадовите капки, след което я изсипете в тавата.
  6. Печете кекса за 45-50 мин.
  7. През това време разтопете белия шоколад, изчакайте да се охлади малко, след което го прехвърлете в малка торбичка. Отрежете единия ѝ край и когато кексът е готов и изстинал, го украсете.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца бяла захар какао прясно мляко шоколадови капки бакпулвер бадеми бял шоколад брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче