Необходими продукти:
- 175 г меко масло
- 175 г захар
- 3 яйца
- 140 г самонабухващо брашно
- 85 г смлени бадеми
- ½ ч.л. бакпулвер
- 100 мл прясно мляко
- 4 с.л. какао
- 50 г шоколадови капки
- 50 г бял шоколад, разтопен на водна баня
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 160 градуса.
- Намазнете кръгла или правоъгълна форма за кекс.
- Разбийте с миксер заедно маслото и захарта до получаването на пухкава смес.
- Сложете яйцата, брашното, бадемите, бакпулвера, прясното мляко и какаото, като разбивате с миксера след добавянето на всяка съставка. Накрая трябва да получите гладка смес.
- Разбъркайте в нея шоколадовите капки, след което я изсипете в тавата.
- Печете кекса за 45-50 мин.
- През това време разтопете белия шоколад, изчакайте да се охлади малко, след което го прехвърлете в малка торбичка. Отрежете единия ѝ край и когато кексът е готов и изстинал, го украсете.
ИЗБРАНО