Необходими съставки:
- 500 мл кафе, еспресо
- 2 супени лъжици гранулирана захар
- 60 г сметана, 35% масленост
- 1 пръчица ванилия, разполовена
Начин на приготвяне:
- Разбъркайте кафето и захарта в купа, докато захарта се разтвори напълно и прехвърлете сместа във фризера за 1 час.
- След това натрошете ледената смес с вилица. Покрийте купата със стреч фолио и я поставете отново във фризера.
- Извадете я след 30 минути и натрошете отново.
- Ще трябва да направите това общо 3 пъти, докато цялото кафе кристализира добре.
- Когато този процес е почти завършен, разбийте сметаната с миксер и добавете семената ванилията. Мискирайте отново до получаването на гъста бита сметана.
- Сервирайте кристалното кафе на малки порции в прозрачни чаши и ги гарнирайте с битата сметана.
ИЗБРАНО