Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кабак, или баница с тиквички

Тази статия е част от конкурса Великденски вкусотии и можете да гласувате за нея чрез бутонът под този текст или да се включете с авторската рецепта.

2
От Любомира
20’ Подготовка
60’ Време за готвене
8 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 1/2 пакет кори за баница
  • 2 средни тиквички
  • 3 яйца
  • 100 г сирене
  • Чубрица
  • 4 скилидки чесън
  • Масло

Начин на приготвяне:

  1. Настъргваме и подсолявяме тиквичките, за да се отдели водата. След като ги отцедим, прибавяме яйцата, сиренето, подправките и ситно нарязаните лук и чесън.
  2. В намаслена тава започваме да редим кора след кора, като намазваме с масло между всяка. След 7-8 кори изсипваме сместа и завиваме стърчащите краища. Намазваме с масло и печем на загрята на 200С фурна до приятен загар(на мен ми отне 40мин да се сготви и плънката).

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче