Необходими продукти:
- 1 опаковка камембер от 250 г
- 2 супени лъжици мед
- 1/4 чаша орехи, нарязани или натрошени
- 1 клонка розмарин
- Препечен или пресен хляб с хрупкава коричка
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 180°C. Постелете тава с хартия за печен.
- Извадете камембера от пластмасовата опаковка и ако е в дървена кутия, върнете го обратно в нея. Ако няма такава, сложете сиренето направо в тавата за печене.
- Направете няколко малки разреза върху повърхността на сиренето. Полейте го с меда, като го разпределите равномерно навсякъде. Поръсете орехите и добавете няколко листенца розмарин за аромат.
- Поставете сиренето във фурната и печете за около 10-15 минути, докато медът започне да се карамелизира, а сиренето омекне и стане кремообразно.
- Извадете от фурната и оставете да се охлади за няколко минути.
- Сервирайте топлия камембер с препечен или с пресен хляб с хрупкава коричка. Можете да добавите и свежи плодове като грозде или ябълки, които си подхождат чудесно със сиренето.
ИЗБРАНО