Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Изисканост по френски: Запечен камембер с мед и орехи

Едно елегантно предястие за специални поводи

10’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 опаковка камембер от 250 г
  • 2 супени лъжици мед
  • 1/4 чаша орехи, нарязани или натрошени
  • 1 клонка розмарин
  • Препечен или пресен хляб с хрупкава коричка

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180°C. Постелете тава с хартия за печен.
  2. Извадете камембера от пластмасовата опаковка и ако е в дървена кутия, върнете го обратно в нея. Ако няма такава, сложете сиренето направо в тавата за печене.
  3. Направете няколко малки разреза върху повърхността на сиренето. Полейте го с меда, като го разпределите равномерно навсякъде. Поръсете орехите и добавете няколко листенца розмарин за аромат.
  4. Поставете сиренето във фурната и печете за около 10-15 минути, докато медът започне да се карамелизира, а сиренето омекне и стане кремообразно.
  5. Извадете от фурната и оставете да се охлади за няколко минути.
  6. Сервирайте топлия камембер с препечен или с пресен хляб с хрупкава коричка. Можете да добавите и свежи плодове като грозде или ябълки, които си подхождат чудесно със сиренето.

Дайте оценка:

Тагове: розмарин хляб мед орехи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче