Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Хрупкави мекици без втасване

За закуска през уикенда

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
20’ Подготовка
20’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 200 мл газирана вода
  • 2 ч.л. захар
  • 350 г брашно
  • 1 с.л. олио
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

  1. Водата, захарта, солта и олиото се смесват.
  2. Прибавя се предварително пресятото брашно. Омесва се меко тесто.
  3. Разделя се на 8 топки. Оставят се върху набрашнен плот и се покриват с кърпа за 10 мин.
  4. Всяка топка се разточва в кръг на тъничко.
  5. Пържат се в добре загрято олио, поне 1 пръст, до златисто, като се обръщат от двете страни.
  6. Слагат се върху домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.

Дайте оценка:

Тагове: сол олио бяла захар бяло брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче