Необходими продукти:
1 супена лъжица винен оцет,
1 кубче мая,
1 супена лъжица сол,
1 супена лъжица захар,
1 чаена чаша топла вода,
4-5 супени лъжици зехтин;
Подправки по избор, аз сложих лют червен пипер, кимион, розмарин и черен пипер. Галета, 2 чаени чаши брашно
Начин на приготвяне: В купа разтваряме маята със захарта и топлата вода. Поръсваме с малко брашно, покриваме с кърпа и я оставяме да втаса. Когато шупне добавяме зехтина, оцета и солта. Замесваме меко тесто. Оставяме го да втаса още веднъж. През това време счукваме в хаванче подправките.
Разделяме тестото на 3 части. Разточваме всяка част на лента. Мажем със зехтин първата лента, поръсваме с подправките, слагаме следващата лента, пак мажем и поръсваме. Завиваме тестото на дълго руло, усукваме го и го режем на малки парчета, които оформяме като топчета. Мажем топчетата със зехтин и ги поръсваме с галетата, към която сме прибавили останалите подправки. Редим ги в подмазана тава, на разстояние едно от друго. Печем в предварително загрята на 200–250 градуса фурна за 35-40 минути.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.