Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Хлебни топчета

От Мария Груева Мария Груева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Необходими продукти:
1 супена лъжица винен оцет,
1 кубче мая,
1 супена лъжица сол,
1 супена лъжица захар,
1 чаена чаша топла вода,
4-5 супени лъжици зехтин;
Подправки по избор, аз сложих лют червен пипер, кимион, розмарин и черен пипер. Галета, 2 чаени чаши брашно

Начин на приготвяне: В купа разтваряме маята със захарта и топлата вода. Поръсваме с малко брашно, покриваме с кърпа и я оставяме да втаса. Когато шупне добавяме зехтина, оцета и солта. Замесваме меко тесто. Оставяме го да втаса още веднъж. През това време счукваме в хаванче подправките.

Разделяме тестото на 3 части. Разточваме всяка част на лента. Мажем със зехтин първата лента, поръсваме с подправките, слагаме следващата лента, пак мажем и поръсваме. Завиваме тестото на дълго руло, усукваме го и го режем на малки парчета, които оформяме като топчета. Мажем топчетата със зехтин и ги поръсваме с галетата, към която сме прибавили останалите подправки. Редим ги в подмазана тава, на разстояние едно от друго. Печем в предварително загрята на 200–250 градуса фурна за 35-40 минути.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер розмарин чили винен оцет прясна мая кафява захар кимион

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче