Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Голяма печена палачинка

За специален уикенд

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
15’ Подготовка
45’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. захар
  • щипка сол
  • няколко капки есенция ванилия
  • 50 г масло
  • 50 г замразени боровинки (по желание)

Начин на приготвяне:

  1. Яйцата се разбиват в купа заедно с щипка сол с помощта на телена бъркалка.
  2. Добавя се пресятото брашно на етапи. Бърка се до хомогенност.
  3. Добавят се млякото, ванилията и захарта. Разбърква се добре.
  4. Фурната се загрява на 200 градуса без вентилатор. Когато е готова, в тавичка се слага маслото и се пъха вътре. 
  5. Щом се разтопи, тавата се изважда и в нея се излива сместа за палачинката.
  6. Поръсват се боровинките.
  7. Пече се 15 мин., а после градусите се променят на 180 и се пече още 20 мин. или до златисто.
  8. Фурната се изключва, вратата се открехва леко и палачинката се оставя вътре около 10 мин. Не я вадете веднага, за да не спадне обемът от температурния шок.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло сол боровинки яйца бяла захар ванилия бяло брашно прясно мляко

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче