Необходими продукти:
- 4 яйца
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 1 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. захар
- щипка сол
- няколко капки есенция ванилия
- 50 г масло
- 50 г замразени боровинки (по желание)
Начин на приготвяне:
- Яйцата се разбиват в купа заедно с щипка сол с помощта на телена бъркалка.
- Добавя се пресятото брашно на етапи. Бърка се до хомогенност.
- Добавят се млякото, ванилията и захарта. Разбърква се добре.
- Фурната се загрява на 200 градуса без вентилатор. Когато е готова, в тавичка се слага маслото и се пъха вътре.
- Щом се разтопи, тавата се изважда и в нея се излива сместа за палачинката.
- Поръсват се боровинките.
- Пече се 15 мин., а после градусите се променят на 180 и се пече още 20 мин. или до златисто.
- Фурната се изключва, вратата се открехва леко и палачинката се оставя вътре около 10 мин. Не я вадете веднага, за да не спадне обемът от температурния шок.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО