Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Домашно пиле на грил

С хрупкава коричка и ароматни подправки

От Ивайла Тодорова
Ивайла Тодорова

Необходими продукти:

  • 1 цяло пиле
  • 1 кенче бира
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • 1 ч.л. кафява захар
  • 1 ч.л. сух риган
  • 1 ч.л. суха мащерка
  • сол
  • 50 г сос барбекю
  • 50 г масло

Начин на приготвяне:

  1. Пилето се измива и подсушава.
  2. Подправките, с изключение на соса и маслото, се смесват добре.
  3. Пилето се намазва с разтопеното масло и се отупва хубаво със сместа от подправки от всички страни.
  4. Половината от съдържанието на кенчето с бира се отлива.
  5. Пилето се нанизва вертикално върху кенчето и се слага в тава изправено.
  6. Пече се на 200 градуса в предварително загрята фурна без вентилатор около 60-70 минути.
  7. Изважда се и се намазва със сос барбекю, с помощта на силиконова четка.
  8. Връща се във фурната за още 10 минути, докато хване апетитна коричка.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло мащерка бира пиле риган пушен червен пипер кафява захар сос барбекю

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче