Необходими продукти:
- 1 цяло пиле
- 1 кенче бира
- 1 ч.л. пушен червен пипер
- 1 ч.л. кафява захар
- 1 ч.л. сух риган
- 1 ч.л. суха мащерка
- сол
- 50 г сос барбекю
- 50 г масло
Начин на приготвяне:
- Пилето се измива и подсушава.
- Подправките, с изключение на соса и маслото, се смесват добре.
- Пилето се намазва с разтопеното масло и се отупва хубаво със сместа от подправки от всички страни.
- Половината от съдържанието на кенчето с бира се отлива.
- Пилето се нанизва вертикално върху кенчето и се слага в тава изправено.
- Пече се на 200 градуса в предварително загрята фурна без вентилатор около 60-70 минути.
- Изважда се и се намазва със сос барбекю, с помощта на силиконова четка.
- Връща се във фурната за още 10 минути, докато хване апетитна коричка.
ИЗБРАНО