Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Десерт с шамфъстък и крем Пастичера

Много вкусен и бърз

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
15’ Подготовка
10’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 пакет бишкоти "Савоярди"
  • 100 г пресен шамфъстък
  • 1 с.л. нескафе
  • 1 ч.л. есенция ром

За крема:

  • 550 мл прясно мляко
  • 2 жълтъка
  • 2 цели яйца
  • 100 г захар
  • 1 ч.л. есенция ванилия
  • 50 г царевично нишесте

Начин на приготвяне:

  1. Бишкотите се потапят за кратко в разтвореното в гореща вода нескафе, смесено с есенцията ром. Нареждат се на дъното на подходящи купички или чаши.
  2. 500 мл от млякото и захарта за крема се загряват в тенджера на слаб котлон.
  3. Яйцата, жълтъците, нишестето, ванилия останалото мляко се разбиват в отделна купа до пълна хомогенност.
  4. Сместа се налива при горещото мляко на тънка струйка при непрекъснато бъркане с телена бъркалка.
  5. Бърка се около 10 минути или до сгъстяване на крема.
  6. Отнема се от котлона и се разпределя в купичките върху бишкотите.
  7. Отгоре десертите се поръсват със смлян шамфъстък.

Дайте оценка:

Тагове: яйца бяла захар ванилия прясно мляко шамфъстък есенция ром нескафе бишкоти Савоярди царевично нишесте

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче