Необходими продукти:
- 1 пакет бишкоти "Савоярди"
- 100 г пресен шамфъстък
- 1 с.л. нескафе
- 1 ч.л. есенция ром
За крема:
- 550 мл прясно мляко
- 2 жълтъка
- 2 цели яйца
- 100 г захар
- 1 ч.л. есенция ванилия
- 50 г царевично нишесте
Начин на приготвяне:
- Бишкотите се потапят за кратко в разтвореното в гореща вода нескафе, смесено с есенцията ром. Нареждат се на дъното на подходящи купички или чаши.
- 500 мл от млякото и захарта за крема се загряват в тенджера на слаб котлон.
- Яйцата, жълтъците, нишестето, ванилия останалото мляко се разбиват в отделна купа до пълна хомогенност.
- Сместа се налива при горещото мляко на тънка струйка при непрекъснато бъркане с телена бъркалка.
- Бърка се около 10 минути или до сгъстяване на крема.
- Отнема се от котлона и се разпределя в купичките върху бишкотите.
- Отгоре десертите се поръсват със смлян шамфъстък.
ИЗБРАНО