250 г малини или микс от замразени плодове,
3 яйца,
25 мл течна сметана (5 от малките кутийки),
200 мл прясно мляко, 200 г захар,
50 г масло,
1 с.л. царевично нишесте или брашно,
600 г сирене за cheese cake (St.Môret или Филаделфия),
1 лимон,
2 п. ванилена захар,
250 гр чаени бисквити
Бисквитите се смилат и омесват с маслото до хомогенна смес, която разпределяме в тавичката плътно по дъното. Запичаме за 10 минути на 180 С.
Разбиваме яйцата със захарта на пяна, добавяме лимоновата кора и сока на лимона, 2-те пакетчета ванлиена захар, нишестето, сиренето, сметаната и млякото и омесваме добре. Изливаме върху вече запечения блат и печем във фурната – първите 10 мин. на 250 С, а след това още 1 час на 100 С.
Въпреки, че сместа изглежда рядка, това да не ви притеснява – изпича се добре и добива нужната консистенция. Но ако искате да стане по-бързо печенето, можете да замените прясното мляко и течната сметана със кофичка заквасена сметана и 2 пакетчета крема сирене. А ако искате да е по-леко – 1 кутийка цедено кисело мляко.
Важно! Плодовете се слагат върху сместа преди печенето и е добре това да са или само малини, или само боровинки. В готовите миксове има и малко къпини, чиито семки не са много приятни за хрускане
250 г малини или микс от замразени плодове,
3 яйца,
25 мл течна сметана (5 от малките кутийки),
200 мл прясно мляко, 200 г захар,
50 г масло,
1 с.л. царевично нишесте или брашно,
600 г сирене за cheese cake (St.Môret или Филаделфия),
1 лимон,
2 п. ванилена захар,
250 гр чаени бисквити
Бисквитите се смилат и омесват с маслото до хомогенна смес, която разпределяме в тавичката плътно по дъното. Запичаме за 10 минути на 180 С.
Разбиваме яйцата със захарта на пяна, добавяме лимоновата кора и сока на лимона, 2-те пакетчета ванлиена захар, нишестето, сиренето, сметаната и млякото и омесваме добре. Изливаме върху вече запечения блат и печем във фурната – първите 10 мин. на 250 С, а след това още 1 час на 100 С.
Въпреки, че сместа изглежда рядка, това да не ви притеснява – изпича се добре и добива нужната консистенция. Но ако искате да стане по-бързо печенето, можете да замените прясното мляко и течната сметана със кофичка заквасена сметана и 2 пакетчета крема сирене. А ако искате да е по-леко – 1 кутийка цедено кисело мляко.
Важно! Плодовете се слагат върху сместа преди печенето и е добре това да са или само малини, или само боровинки. В готовите миксове има и малко къпини, чиито семки не са много приятни за хрускане
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност