Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Брауни „Горещ шоколад”

Поднася се с топка сладолед

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
15’ Подготовка
45’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 110 г масло
  • 150 г пудра захар
  • 2 пакетчета разтворим горещ шоколад на прах
  • 5 с.л. брашно
  • 2 големи яйца
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • няколко капки есенция ванилия
  • 50 г замразени боровинки (по желание)

Начин на приготвяне:

  1. Брашното се пресява и се смесва в купа с пудрата захар, горещия шоколад, бакпулвера.
  2. Маслото се разтопява. Оставя се да се охлади до стайна температура.
  3. Яйцата се разбиват. Маслото се сипва на етапи към тях при непрекъснато бъркане.
  4. После сместа се изсипва към сухите съставки.
  5. Добавя се ванилията. Бърка се до хомогенност.
  6. Изсипва се в тава с хартия за печене. Поръсват се боровинките.
  7. Пече се на 180 градуса в предварително загрята фурна за 45 минути.
  8. Дори да ви се струва меко, когато се охлади, ще стегне.
  9. Поднасям с топка сладолед

Дайте оценка:

Тагове: краве масло боровинки яйца бяла захар ванилия бяло брашно бакпулвер горещ шоколад на прах

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче