500 гр. изчистена тиква,
1 ч.ч. захар,
1/2 ч.л. ром,
1 ванилия.
Изчистената тиква се настъргва на много ситно и се слага да се вари на умерен огън с 1 чаена чаша захар, докато се изпари водата и започне да се отделя от съда. Постояно се бърка. Като изстине, се прибавя ромът и ванилията. Разбърква се добре. С обилно намазнени пръсти с краве масло оформяте топчета от сместа и оставяте на студено да стегнат. Разтапяте 150гр. шоколад – млечен, черен (по желание) с малко захар и краве масло и заливате изстиналите топчета от тиква. Изчаквате да стегне. Готово!
При желание може да сложите канела и по малка орехова ядка, леко запечена.
Вместо да залеете с шоколад, можете да оваляте тиквените топки, след като ги оформите, в захар и какао, или смлени орехи, шоколадови пръчици.
500 гр. изчистена тиква,
1 ч.ч. захар,
1/2 ч.л. ром,
1 ванилия.
Изчистената тиква се настъргва на много ситно и се слага да се вари на умерен огън с 1 чаена чаша захар, докато се изпари водата и започне да се отделя от съда. Постояно се бърка. Като изстине, се прибавя ромът и ванилията. Разбърква се добре. С обилно намазнени пръсти с краве масло оформяте топчета от сместа и оставяте на студено да стегнат. Разтапяте 150гр. шоколад – млечен, черен (по желание) с малко захар и краве масло и заливате изстиналите топчета от тиква. Изчаквате да стегне. Готово!
При желание може да сложите канела и по малка орехова ядка, леко запечена.
Вместо да залеете с шоколад, можете да оваляте тиквените топки, след като ги оформите, в захар и какао, или смлени орехи, шоколадови пръчици.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност