Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Боб със зеле

От Чpeвoyroдниk Чpeвoyroдниk
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

1 кг кисело зеле
1 тарелка праз лук
2 глави кромид лук
1 буркан сварен боб
червен пипер
олио



Запържваме в олио ситно нарязани праз и кромид лук. Като станат златисти, добавяме нарязано на ленти и изцедено кисело зеле и продължаваме да пържим. Накрая добавяме от предварително сварения боб, отцеден с мрежеста лъжица и продължаваме да пържим около 1-2 минути. Добавяме червен пипер, разбъркваме и сваляме от огъня. Сипваме в тавичка, заливаме със зелев сок на 2-3 мм над зелето и печем във фурната, докато сокът изчезне и зелето се запече. Тук основното е, че не се слагат подправки освен червения пипер (малко). Солта е сложена в малки количества при варенето на боба и повече не е необходима заради кисело-соления зелев сок.

Дайте оценка:

Тагове: червен пипер кисело зеле олио праз бял боб кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче