Необходими продукти:
- 500 г филе от сьомга
- 80 г кленов сироп
- 2 с.л. соев сос
- Сокът от 1 лайм
- Сокът от 1 лимон
- 1/2 ч.л. настърган пресен джинджифил, обелен
- 2 скилидки чесън
- 150 г басмати ориз
- 300 г вода
- сол
- черен пипер
- пресен лук, наситнен
- зрънца черен сусам, за украса
Начин на приготвяне:
- Кленовият сироп, соевият сос, сокът от лайм и лимон се смесват с джинджифила в купа и се разбъркват.
- Добавя се и наситненият чесън.
- Сьомгата се нарязва на кубчета от около 2 см.
- Маринова се в купата с другите съставки и се оставя за 1 час в хладилника.
- Еърфрайърът се загрява предварително на 200 градуса, след което рибата се готви за 10 мин. в кошницата на уреда.
- Оризът се измива под течаща студена вода и се прехвърля в купа. Добавят се водата, солта и черният пипер, съдът се покрива със стреч фолио и се слага на 800 вата за 12 часа.
- Когато е готов, се разпределя в чиниите за сервиране, отгоре се нареждат парчетата от сьомга и всяка порция се гарнира с пресния лук и сусамовите семена.
ИЗБРАНО