Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Без мазнина: Сьомга с кленов сироп и ориз в еърфрайър

Бързо, лесно и здравословно ястие

5’ Подготовка
20’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г филе от сьомга
  • 80 г кленов сироп
  • 2 с.л. соев сос
  • Сокът от 1 лайм
  • Сокът от 1 лимон
  • 1/2 ч.л. настърган пресен джинджифил, обелен
  • 2 скилидки чесън
  • 150 г басмати ориз
  • 300 г вода
  • сол
  • черен пипер
  • пресен лук, наситнен
  • зрънца черен сусам, за украса

Начин на приготвяне:

  1. Кленовият сироп, соевият сос, сокът от лайм и лимон се смесват с джинджифила в купа и се разбъркват.
  2. Добавя се и наситненият чесън.
  3. Сьомгата се нарязва на кубчета от около 2 см.
  4. Маринова се в купата с другите съставки и се оставя за 1 час в хладилника.
  5. Еърфрайърът се загрява предварително на 200 градуса, след което рибата се готви за 10 мин. в кошницата на уреда.
  6. Оризът се измива под течаща студена вода и се прехвърля в купа. Добавят се водата, солта и черният пипер, съдът се покрива със стреч фолио и се слага на 800 вата за 12 часа.
  7. Когато е готов, се разпределя в чиниите за сервиране, отгоре се нареждат парчетата от сьомга и всяка порция се гарнира с пресния лук и сусамовите семена.

 

Дайте оценка:

Тагове: чесън черен пипер пресен лук лимонов сок джинджифил сусам соев сос вода ориз лайм сьомга

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче