Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ароматно рагу със свинска наденица

Разнообразете вечерята си

10’ Подготовка
25’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Направете нещо различно с любимите наденици и ги трансформирайте в ароматно рагу. То е идеално за семейна вечеря, сервирано върху паста, картофи или арабски кус-кус.

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зехтин
  • 1 морков, настърган
  • 3 стръка пресен лук, нарязани на ситно
  • 2 скилидки чесън, настъргани на ситно
  • Голяма шепа гъби, нарязани на ситно
  • 1 ч.л. сух риган
  • 1 ч.л. семена от копър
  • 6 свински наденици, изстискани от червото
  • 400 г нарязани на кубчета домати
  • 1с.л. кетчуп
  • Паста, картофено пюре или арабски кус-кус за сервиране

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте зехтина в дълбок тиган на средна степен и сложете в него моркова, зеления лук, чесъна, гъбите, ригана и семената от копър. Овкусете с щипка сол. Гответе 5 мин.
  2. Прибавете наденицата и я запържете, докато придобие кафяв цвят. След това изсипете доматите и кетчупа, овкусете отново с щипка сол и сипете 100 мл вода.
  3. Намалете котлона, покрийте с капак и оставете да къкри приблизително 20 мин. Сосът трябва да се сгъсти. Разбърквайте от време на време.
  4. Сервирайте върху сварена паста по ваш избор, картофено пюре или арабски кус-кус.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън пресен лук домати моркови копър сурова наденица риган картофи кетчуп паста гъби

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче