Направете нещо различно с любимите наденици и ги трансформирайте в ароматно рагу. То е идеално за семейна вечеря, сервирано върху паста, картофи или арабски кус-кус.
Необходими продукти:
- 2 с.л. зехтин
- 1 морков, настърган
- 3 стръка пресен лук, нарязани на ситно
- 2 скилидки чесън, настъргани на ситно
- Голяма шепа гъби, нарязани на ситно
- 1 ч.л. сух риган
- 1 ч.л. семена от копър
- 6 свински наденици, изстискани от червото
- 400 г нарязани на кубчета домати
- 1с.л. кетчуп
- Паста, картофено пюре или арабски кус-кус за сервиране
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина в дълбок тиган на средна степен и сложете в него моркова, зеления лук, чесъна, гъбите, ригана и семената от копър. Овкусете с щипка сол. Гответе 5 мин.
- Прибавете наденицата и я запържете, докато придобие кафяв цвят. След това изсипете доматите и кетчупа, овкусете отново с щипка сол и сипете 100 мл вода.
- Намалете котлона, покрийте с капак и оставете да къкри приблизително 20 мин. Сосът трябва да се сгъсти. Разбърквайте от време на време.
- Сервирайте върху сварена паста по ваш избор, картофено пюре или арабски кус-кус.
ИЗБРАНО