Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Засищащо: Няколко крем супи с месо

Те са една по-питателна версия на традиционните рецепти в жанра и дават повече енергия

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Крем супите с месо са отличен избор, когато времето е студено. С тях всяка лъжица се превръща в истинско удоволствие. Ето няколко идеи за тази вкусна разновидност на любимото предястие, които без проблем можете да осъществите вкъщи.

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Пилешка крем супа с ориз

Тази класическа рецепта е любима на много хора заради своята простота и гарантирано сполучлив вкус. Пилешкото месо се готви до омекване, слага се и ориз, след което всичко се пасира до гладка консистенция. Добавянето на малко сметана или мляко също е честа практика в случая. Подправките като черен пипер, сол и магданоз са задължителни.

Телешка с картофи

Телешкото месо е известно със своя наситен вкус и сочност. В тази супа то се нарязва на малки парчета и се задушава с лук и моркови. След това се добавят картофите и малко бульон, а след 20-30 мин. варене всичко се пасира до гладкост. Сметаната и маслото придават на супата кремообразна текстура и мек, изискан вкус.

Крем супа с гъби и свинско

Нарежете месото на малки кубчета и го запържете до зачервяване, след което идва време да добавите шеба гъби, наситнен лук и пресован чесън. След като всички съставки са готови, пасирайте и добавете готварска сметана.

Шункова супа с тиква и кашкавал

Ако искате нещо по-различно и екзотично (и ви се намира замразена тиква), опитайте да си приготвите тази комбинация. Пушената шунка придава уникален аромат, който се комбинира прекрасно със сладостта на тиквата. Кашкавалът добавя мекота и приятен вкус.

Агнешка със спанак

Агнешкото месо е по-рядко използвано в рецепти за крем супи, но заслужава да му се обърне внимание. Нарежете месото на малки парчета и го задушете с лук и чесън. Добавете спанак и зеленчуков бульон, след което пасирайте всичко до получаването на гладка консистенция. Накрая добавете малко сметана и подправете със сол и черен пипер. Резултатът е една свежа и ароматна супа, която ще впечатли всеки.

ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: супа

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче