Крем супите с месо са отличен избор, когато времето е студено. С тях всяка лъжица се превръща в истинско удоволствие. Ето няколко идеи за тази вкусна разновидност на любимото предястие, които без проблем можете да осъществите вкъщи.
Пилешка крем супа с ориз
Тази класическа рецепта е любима на много хора заради своята простота и гарантирано сполучлив вкус. Пилешкото месо се готви до омекване, слага се и ориз, след което всичко се пасира до гладка консистенция. Добавянето на малко сметана или мляко също е честа практика в случая. Подправките като черен пипер, сол и магданоз са задължителни.
Телешка с картофи
Телешкото месо е известно със своя наситен вкус и сочност. В тази супа то се нарязва на малки парчета и се задушава с лук и моркови. След това се добавят картофите и малко бульон, а след 20-30 мин. варене всичко се пасира до гладкост. Сметаната и маслото придават на супата кремообразна текстура и мек, изискан вкус.
Крем супа с гъби и свинско
Нарежете месото на малки кубчета и го запържете до зачервяване, след което идва време да добавите шеба гъби, наситнен лук и пресован чесън. След като всички съставки са готови, пасирайте и добавете готварска сметана.
Шункова супа с тиква и кашкавал
Ако искате нещо по-различно и екзотично (и ви се намира замразена тиква), опитайте да си приготвите тази комбинация. Пушената шунка придава уникален аромат, който се комбинира прекрасно със сладостта на тиквата. Кашкавалът добавя мекота и приятен вкус.
Агнешка със спанак
Агнешкото месо е по-рядко използвано в рецепти за крем супи, но заслужава да му се обърне внимание. Нарежете месото на малки парчета и го задушете с лук и чесън. Добавете спанак и зеленчуков бульон, след което пасирайте всичко до получаването на гладка консистенция. Накрая добавете малко сметана и подправете със сол и черен пипер. Резултатът е една свежа и ароматна супа, която ще впечатли всеки.