
Е как без, киноа, чия, авокадо, не е демократично, а и евроатлантическо!!!

Това е една разпространена практика от соц работническите столове. Ако брашното е прясно смляно се получава горе-долу, но ако е съхранявано по-дълго време привнася лош дъх на храната. Ползвам брашно за сгъстяване на някои сосове, но първо го запичам до златисто с интензивно разбъркване в незалепващ тиган. Картофите и бобът успяват сами да сгъстят гозбата, но им трябва повече време да престоят. На другия ден този тип манджи са по-вкусни.

Само картофи е самонаказание, гответе ги с бобова култура - грах, зелен фасул или бакла. Предлагам също и - постна мусака - пържени чушки в доматен сос (е аз меля печени камби консервирани със соса и сгъстявам на котлона) - постни сарми, зелеви естествено - ориз със спанак/тиквички и гъби - зеле с домати, алтернативата на картофета яхния Сега ако питате пипера, зелето, спанака и тиквичките откъде са - консерви са от лятото Изобщо месо е добре да се избягва, не само заради цената
Дискусия