40 г разтопено масло
1 средно голяма тиквичка
200 г крема сирене
200 г заквасена сметана
50 г сирене
1 пак. (10 г) желатин
1 стрък пресен чесън
копър
черен пипер и сол на вкус
лимон
чери домати
50 г пушена сьомга или друга декорация по избор
Нарежете тиквичката на кубчета и я задушете с нарязания чесън до омекване. Пасирайте я до гладка смес. Настържете на ситно сиренето и го объркайте добре със сметаната и крем-сиренето. Добавете ситно нарязания копър, щипка черен пипер, ако е нужно и сол. Смелете на трохи бисквитите с блендер, залейте ги с маслото и разбъркайте добре.
Разстелете бисквитената смес на дъното на формата за чийзкейк или в индивидуални чашки за сервиране. Залейте желатина с около 40 мл студена вода и леко го затоплете. Смесете с останалите продукти и излейте върху бисквитената основа, приберете в хладилник. Преди сервиране декорирайте с парченце пушена сьомга, чери домат, копър и лимон или друго по ваш избор.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност