Великденска баклава с вафли от рецептите на майка

Категория: / Великден / Десерти
Време за приготвяне:
120 минути
Аватарот: Албена Иванчевана 01.05.2013г.

Продукти

1 п. кори за баклава
1 п. масло за намазване на корите

за пълнеж:

6 вафли
10 чаени бисквити
100 г орехи
сироп
150 г вода
150 г захар
1 ванилия
за шоколадовата заливка
50 гр сметана
1 шоколад

Начин на приготвяне

Настържете вафлите на едро ренде. Смелете бисквитите и орехите и добавете към вафлите, омесете. Разтопете маслото и намажете тавата. Мажете лист по лист от корите и ръсете от плънката. Завийте на руло и намачкайте преди да наредите в тавата. Намажете отгоре с останалото масло и печете на 180 градуса, докато се зачерви. Извадете от фурната и охладете. Сварете сиропа и залейте веднага баклавата със горещият сироп. Оставете отново да изстине. Затоплете сметаната и добавете начупех шоколада бъркайте да се разтопи. Залейте баклавата.

Коментари