Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 375 г свинска кайма
- 1 жълтък
- Индийско орехче
- 50 г галета
- 300 мл телешки бульон
- ½ с.л. дижонска горчица
- 2 с.л. кисело мляко
Начин на приготвяне:
- Сложете една с.л. олио в тиган и го загрейте на средна температура. В него запържете лука за 10 мин., докато омекне. Накрая сложете и чесъна, запържете го за 1 мин. и махнете тигана от котлона. Оставете да се охлади.
- Смесете изстиналия лук и чесън с каймата, жълтъка, щипка индийско орехче и галетата в купа. Размесете всичко с ръце, докато се смеси добре.
- Оформете 12 кюфтенца и ги оставете настрани за 15 мин.
- Загрейте останалото олио в тиган и изпържете кюфтенцата от всички страни за около 5 мин.
- Изсипете бульона при тях и нека ври за 8-10 мин., докато се редуцира леко. След това сложете киселото мляко и горчицата.
- Сервирайте кюфтенцата веднага с малко от соса, а за гарнитура поднесете салата по избор.
ИЗБРАНО