Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Здравословни шведски кюфтенца

Сосът е без сметана, но също толкова вкусен

10’ Подготовка
25’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 375 г свинска кайма
  • 1 жълтък
  • Индийско орехче
  • 50 г галета
  • 300 мл телешки бульон
  • ½ с.л. дижонска горчица
  • 2 с.л. кисело мляко

Начин на приготвяне:

  1. Сложете една с.л. олио в тиган и го загрейте на средна температура. В него запържете лука за 10 мин., докато омекне. Накрая сложете и чесъна, запържете го за 1 мин. и махнете тигана от котлона. Оставете да се охлади.
  2. Смесете изстиналия лук и чесън с каймата, жълтъка, щипка индийско орехче и галетата в купа. Размесете всичко с ръце, докато се смеси добре.
  3. Оформете 12 кюфтенца и ги оставете настрани за 15 мин.
  4. Загрейте останалото олио в тиган и изпържете кюфтенцата от всички страни за около 5 мин.
  5. Изсипете бульона при тях и нека ври за 8-10 мин., докато се редуцира леко. След това сложете киселото мляко и горчицата.
  6. Сервирайте кюфтенцата веднага с малко от соса, а за гарнитура поднесете салата по избор.

Дайте оценка:

Тагове: чесън горчица олио лук свинска кайма телешки бульон яйца кисело мляко индийско орехче галета

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче